Ylläs Jazz Blues 2003 Ylläskaltio Äkäslompolo. Vasemmalta oikealle herrat:
Petri MäntynenäDave Lindholm, Erkki Lepola, Pekka Hietaniemi ja Kauno Kaulanen


Kuvia 2003

Rhythm'n bluesia, bluesia, räimettä, rockia ...

Bluesia on ihana soittaa. Aivan turha puhua semmoisia, että bluesinveto ei onnistuisi valkoihoisilta. Se onnistuu oivallisesti suomalaisiltakin, jopa haja-asutusalueilla asuvilta, lähes metsäperäläisiltä.

Tästä on hyvä esimerkki The Äkäslompolo Traditional Band, maamme pohjoisin perusmusiikkiyhtye. Äkäslompoloa kotipaikkanaan pitävä ryhmä tuli perustetuksi kesällä 1989. Sen kantaisinä voidaan pitää basisti Pekka Hietaniemeä, kitaristi Kauno "Ylläsvalssi" Kaulasta sekä todellista bluesjätkää Dave Lindholmia.

Nuorempaa polvea ryhmässä edustaaa kitaristi Petri Mäntynenä. Peruskalliomaisesta kompista huolehtii rumpali Erkki Lepola, joka on Ounasjokivarren kasvatteja. 

Vuosien varrella TATB:ssa ovat vierailleet lukuisat alan kotimaiset huippumiehet; mm. Eero Raittinen, Esa Pulliainen, Olli Haavisto ja Jarkka Rissanen.

The Äkäslompolo Traditional Band esiintyy harvakseltaan, korkeintaan pari kolme kertaa vuodessa. Esiintymiset ovat tapahtuneet lähes aina jossakin kotikylän Äkäslompolon kuppilassa. Keikkaohjelmisto pitää sisällään joukon rhythm'n bluesin ja bluesin loistavimpia klassikoita. Helmiä Dave Lindholmin tuotannosta on myös mukana, kuten myös rokahtavampaa kamaa tyyliin esim. Chuck Berry ja Bo Didley.

 

Kuvia soittajista.
Katso, et pety!

Do I have to throw stones mp3

 

Linkkejä:
Dave Lindholm
Eero Raittinen
Blues Mountain
Keskitapio-Mäntynenä Duo
Jakes Bluesband
Ylläksen Musiikkisivut
Rockdata

Kontakti:
Pekka Hietaniemi
Hillentie 4
95970 Äkäslompolo
Finland
e-mail pekka.hietaniemi@akaslompolo.net
puh. +358440 708 154